X بستن

به وبلاگ تخصصی آموزش آرایشگری من خوش آمدی

اضافه بار بیش از حد سبب عارضه بیش تمرینی می شود - آموزش شنا
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آموزش شنا

اضافه بار بیش از حد سبب عارضه بیش تمرینی می شود اگرچه اضافه­بـار سبب تغییر می­شود اما مقدار آن باید مناسب باشد. برای مثال اگر  به کودکی که روزانه 1000 متر شنا می­کند، بگوییم که باید از این پس روزانه 5000 متر شنا کند قطعاً این کار سبب آسیب به وی و در نهایت عارضه بیش تمرینی خواهد شد. پس اضافه بار نادرست چه به لحاظ شدت (سرعت)، حجم (مسافت) و تواتر (تعداد جلسات تمرین) می­تواند سبب شکست در روند تمرین شود. از سوی دیگر اگر مقدار اضافه بار کافی نباشد، اصولاً تحریکی برای تغییر به وجود ... ادامه مطلب ...
اضافه بار بیش از حد سبب عارضه بیش تمرینی می شود

اضافه بار

اگرچه اضافه­بـار سبب تغییر می­شود اما مقدار آن باید مناسب باشد. برای مثال اگر  به کودکی که روزانه 1000 متر شنا می­کند، بگوییم که باید از این پس روزانه 5000 متر شنا کند قطعاً این کار سبب آسیب به وی و در نهایت عارضه بیش تمرینی خواهد شد. پس اضافه بار نادرست چه به لحاظ شدت (سرعت)، حجم (مسافت) و تواتر (تعداد جلسات تمرین) می­تواند سبب شکست در روند تمرین شود. از سوی دیگر اگر مقدار اضافه بار کافی نباشد، اصولاً تحریکی برای تغییر به وجود نخواهد آمد.

مقدار مطلوب اضافه بار چه مقدار است:

معمولاً مربیـان با دانش و تجربه شخصی اقدام به تعیین مقدار اضافه بار می­کنند و در برخی موارد دستورالعمل بسیار دقیقی وجود ندارد. برای مثال در خصوص حجم تمرین، افزودن حداکثر 30 درصد به حجم هفتگی تمرین یک توصیه منطقی به نظر می رسد. بدین ترتیب اگر شنــاگری هفته­ای 3000 متر شنا می­کند، برای هفته آینده نباید بیشتر از 3900 متر شنــــا کند. در خصوص تمرین با وزنه پیشنهاد می­شود که برای افزایش شدت از فرمول X+3 استفاده شود. بدین ترتیب اگر فردی 10 حرکت پرس سینه را با وزنه 100 کیلوگرمی انجام می­دهد، هنگامی مجاز به افزایش بار وزنه است که بتواند همان 100 کیلوگرم را 13 بار جابه­جا نماید. حال ورزشکار می­تواند به تعداد 10 تکرار بازگشته اما 5/2 تا 5 کیلوگرم به وزنه 100 کیلوگرمی اضافه نماید. اگرچه این دو مثال حد و مرز افزایش حجم تمرینات شنا و وزنه را مشخص می­کند اما در بسیاری از موارد این حد و مرز تعیین نشده و مربیــان با تکیه بر دانش و تجربه خود اقدام به طراحی تمرین می­کنند. برای مثال در خصوص شدت تمرین پیشنهاد می­شود مربیان فقط هنگامی اقدام به اضافه بار نمایند که شنــاگر قادر شود سرعت جدید تمرین را با همان سطح از تلاش قبل اجرا نماید. برای مثال اگر شنــاگری قادر است با ضربان قلب حدود 130 تا 140 ضربه در دقیقه، 20 تا 50 متر را با 10 ثانیه استراحت حدود 40 ثانیه شنا کند، فقط زمانی مجاز به افزایش سرعت شنا است که قادر شود همان تمرین را با ضربان قلب کمتر از 130 به راحتی انجام دهد.


کلمات کلیدی: اضافه بار در شنا


نوشته شده توسط javadgoler 94/12/28:: 5:11 عصر     |     () نظر